Защо да използваме кутия за четка за зъби?

Защо да използваме кутия за четка за зъби?
5 март 2019

Как се грижите за четката си за зъби? Замисляли ли сте се,че четката за Ви за зъби може лесно да се превърне в огромен източник на бактерии. Причината е, че обикновено главата на четката остава на открито, след като е била в устата ви и ако е поставена на място, където има повече движение има опасност да генерира много вредни елементи върху себе си. Устата ви също съдържа различни видове бактерии, които постоянно можете да си прехвърляте обратно в нея, ако не внимавате, което пък лесно може да доведе до възпаления и други проблеми.
Водещи зъболекари алармират, че има многобройни опасности за здравето, ако не ползваме чисти четки за зъби. Замърсяването може да стане по различни начини. Често това става при докосването на една четка с друга. Така те обменят различни бактерии. Позволявайки четките да се докосват, е все едно да си мием зъбите с тази на другите членове на домакинството.
Най-добрият начин да съхранявате четката е в кутия за четка, отделно от всички останали. Кутията за четка за зъби ще Ви предпази от многобройните бактерий, които са в околоната среда. Тази същата кутия ще Ви бъде полезна и когато пътувате. Тя ще запази чиста вашата четка за зъби – вече няма да се налага да я съхранявате в наилонови пликчета, които ще спарват четката и ще бъдат източник на бактерии, които ще навредят на устната Ви кухина.
Нашият сайт eMix.bg предлага решение за Вас, като Ви предлагаме нашата пластмасова кутийка предвидена за транспортирането на една електрическа четка и две глави. Тя предпазва четката от удари, драскотини и пряка слънчева светлина, а дупчиците от двата края се грижат за добрата вентилация.